Utfärd 2023

Söndagen den 3 september

Enligt dispens från länsstyrelsen har föreningen tillstånd att arrangera en utfärd – för sina medlemmar – till Måkläppen första söndagen i september varje år. I likhet med förra året så krävs föranmälan till nise.forsman@gmail.com. Länsstyrelsens nya tillstånd gäller maximalt 150 personer och det råder i övrigt beträdnadsförbud vid denna tid. Vi har gemensamt ansvar för att allt sker inom ramen för reservatbestämmelserna.

Samling

Samlingsplats för utfärden är som vanligt reservatskylten utanför Nabben kl 09.00. Bäst går man dit från stranden nedanför parkeringen vid Flommens golfklubb. Därifrån tar promenaden ca 30 minuter.

Avgift

Väl framme vid reservatgränsen utanför Nabben möts man av styrelsen, som av vuxna tar upp dagens avgift för guidning, tio kronor i mynt (sedlar är svåra att växla där ute). Det går inte att lösa medlemskap på plats, det skall vara gjort vid anmälan!

Övrig information

Samtliga deltagare måste följa guiden Jan-Åke Hillarp i samlad grupp fram till vändpunkten i sydost, där det är fritt att inta den medhavda matsäcken. Viktigt är att klädseln är anpassad till sjöväder. Kikare eller tub gör upplevelserna rikare! Utfärden får endast pågå i samlad grupp med guiden längs den västra kusten ner till sydostspetsen och under högst 4 timmar. Senast klockan 13.00 ska samtliga lämna reservatet igen.

Det är enligt länsstyrelsens nya tillstånd tyvärr inte längre tillåtet för bärnstensletare och andra – än om de är medlemmar –  att på egen hand gå in i reservatet och ej heller tillåtet att alls beträda dess östra delar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.